Uvjeti poslovanja i korištenja stranica

UVJETI POSLOVANJA

 • Na uvjete poslovanja i korištenja stranica http://tekstil.engram.hr i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni uvjeti, osim u slučaju da se ugovorne strane ne dogovore drugačije. 
  Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). 

  Cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK), sadržavaju PDV te vrijede za sve ponuđene načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje! Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka pogreške jer je posrijedi ljudski faktor. Takve su situacije izvanredne i za njih se ENGRAM d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima. U takvom slučaju, ENGRAM d.o.o. će kupca pravodobno obavijestiti o ispravnoj cijeni te mogućnostima isporuke određenog proizvoda. 

  VRSTE PLAĆANJA:

  Jednokratna plaćanja:
  opća uplatnica u bilo kojoj banci, pošti ili FINI (za fizičke osobe uz obavezan upis OIB-a)
  virmanska uplatnica (za pravne osobe)
  - Internet bankarstvo

  Obročna otplata:
  - opcija nije dostupna

  Potrošački krediti i zajmovi:
  - opcija nije dostupna

  VAŽNE NAPOMENE:

  - iskazana cijena s eventualnim popustom primjenjuje se za plaćanje virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom za narudžbe ponude predane isključivo putem Web trgovine.

  - ukoliko Vam cijena u ponudi ne odgovara niste je dužni platiti.

  - ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. ENGRAM d.o.o. zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

  - zbog eventualne ljudske pogreške ne odgovaramo za greške u objavljenim podacima. Tehnički podaci, slike proizvoda i ambalaže ne moraju uvijek odgovarati stvarnom proizvodu. Zahvaljujemo na razumjevanju!


  OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

  Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati e-mailom ili poštom na adresu:
  ENGRAM d.o.o.
  Somborska 4, Voltino
  HR-10000 Zagreb

  Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete svoje točne podatke. Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 radnih dana od dana primitka prigovora potrošaća. 


  Prava na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu
  1. sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupac ima pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, te je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. 
  2. da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, treba nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili e-mailom
  3. u slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora i u stanju u kojem je preuzela
  4. kupac mora izvršiti povrat proizvoda bez odgađanja, kompletan, u originalnoj ambalaži, te potpuno ispravan i neoštećen budući da se taj proizvod vraća u prodaju
  5. prema Zakonu o zaštiti potrošača dužani ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora
  6. kupac snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe prema članku 77. ZZP (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično)
  7. ukoliko je proizvod vraćen neispravan, oštećen ili bez pojedinih dijelova i prateće opreme ili dokumentacije, smatra se da kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe, te prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava
  8. prodavatelj će izvršiti povrat plaćenog tek nakon što proizvod bude vraćen kompletan i u ispravnom stanju u kojem je bio isporučen bez ikakvih gore navedenih nedostataka tj. kad od dobavljača ili prozvođača dobije potvrdu da je s vraćenim proizvodom sve uredu i da se proizvod može vratiti u daljnju prodaju
  9. obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primiti ćete putem e-maila u predviđenom zakonskom roku

  Korisnik nema pravo na jednostrani raskid ugovora:
  - ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak činom plaćanja po ponudi
  - ako je predmet ugovora artikl koji u trenutku sklapanja ugovora na daljinu nije bio na lageru prodavatelja, te je posebno za kupca naručen od proizvođača ili dobavljača na što je kupac pristao činom plaćanja po ponudi
  - ako je predmet ugovora isporuka zapečaćenih roba ili proizvoda, koji su otpečaćeni nakon isporuke, te nije moguće daljnje korištenje 

  Prije kupovine proizvoda putem Web trgovine preporučamo Vam: 
  - da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi prilikom izbora proizvoda
  - da nas kontaktirate i da se dodatno informirate o željenom proizvodu

  Prije plaćanja proizvoda nakon zaprimljene ponude proporučamo Vam da dobro proučite ponudu i:
  - provjerite je li ponuđeni proizvod odgovara Vašim potrebama
  - jesu li na ponudi upisane ispravne količine, odgovarajuća cijena, kao i prihvatljiv rok isporuke
  - jesu li na ponudi upisani Vaši točni podaci
  - je li ponuda još uvijek važeća (svaka ponuda ima rok važenja)
  Plaćanjem ukupnog iznosa s ponude kupac prihvaća ponudu kao važeću i pristaje na sve uvjete ponude.

  Ukoliko prihvaćate Uvjete prodaje, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.
  ENGRAM d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je redovno nadležan sud u Zagrebu.

 • OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

  Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narovne novine br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

  ENGRAM d.o.o.
  Somborska 4, Voltino
  HR- 10000 Zagreb

  ili na e-poštu: tekstil@engram.hr

 • UVJETI KORIŠTENJA STRANICA:

  DOKUMENTI, PODACI, INFORMACIJE, FOTOGRAFIJE, GRAFIKE, PRIKAZI I SLIKE OBJAVLJENE NA WEB STRANICI http://www.engram.hr NE SMIJU SE REPRODUCIRATI, DISTRIBUIRATI ILI NA BILO KOJI NACIN KOISTITI U KOMERCIJALNE ILI DRUGE SVRHE BEZ IZRICITOG DOPUSTENJA FIRME ENGRAM D.O.O., ILI PRISTANKA VLASNIKA AUTORSKIH PRAVA NA OBJAVLJENIM MATERIJALIMA. 

  DOKUMENTI, PODACI, FOTOGRAFIJE, GRAFIKE, PRIKAZI I SLIKE OBJAVLJENI NA OVOJ WEB STRANICI MOGU SE KORISTITI SAMO ZA INDIVIDUALNE POTREBE KORISNIKA UZ POSTIVANJE SVIH AUTORSKIH I VLASNICKIH PRAVA TE PRAVA TRECIH OSOBA.

  STROGO JE ZABRANJENO JAVNO PRIKAZIVANJE, OBJAVLJIVANJE, PRENOSENJE, MIJENJANJE, REPRODUCIRANJE, SUDJELOVANJE U PRIJENOSU ILI PRODAJI, DISTRIBUCIJI, IZRADI KOPIJA, OTPREMANJE TE SVAKA DRUGA VRSTA UPORABE SADRZAJA OVIH STRANICA ILI JEDNOG NJIHOVOG DJELA TE ODABIR I USKLADIVANJE NJIHOVA SADRZAJA, BEZ IZRICITOG PISMENOG DOPUSTENJA FIRME ENGRAM D.O.O., ILI VLASNIKA PRAVA NA OBJAVLJENIM MATERIJALIMA.

  FIRMA ENGRAM D.O.O., ILI VLASNIK AUTORSKIH PRAVA NA OBJAVLJENIM MATERIJALIMA SE U POTPUNOSTI ODRICE SVAKE ODGOVORNOSTI KOJA NA BILO KOJI NACIN MOZE NASTATI IZ, ILI JE NA BILO KOJI NACIN VEZANA ZA KORISTENJE OVE WEB STRANICE, ZA BILO KOJE RADNJE KORISNIKA UPORABOM ILI ZLOUPORABOM SADRZAJA OVE WEB STRANICE, TE ZA BILO KAKVU STETU KOJA MOZE NASTATI KORISNIKU ILI BILO KOJOJ TRECOJ STRANI U SVEZI UPORABE ILI ZLOUPORABOM KORISTENJA SADRZAJA OVE WEB STRANICE.

Top

©2018 ENGRAM d.o.o. - Ugostiteljski Tekstil, Zagreb | Stolnjaci,nadstolnjaci i salvete |

Saznajte novosti!

Enter your e-mail address to receive our newsletter
Unesite ispravnu email adresu!
Email address already subscribed.

©2018 ENGRAM d.o.o. - Ugostiteljski Tekstil, Zagreb | Stolnjaci,nadstolnjaci i salvete |

eCommerce by CubeCart